Onze glossy Jezus! was afgelopen zaterdag even ‘trending’ op Twitter en er wordt overal over gefacebookt en geblogt. Erg tof om te zien. Een prima overzichtje vind je hier op CIP. Hieronder een paar mooie quotes:
‘…it was created by four individuals who are Christians and want to update Jesus’ image. Quite admirable. And from a brand perspective (sorry, we are an ad magazine) also a smart move. It shows that even a religion is able to modernise and thus address an entirely new target group.’ (AAB)
‘Jezus heeft een eigen glossy en hij is briljant!’ (Carolien Vader, bladendokter)
‘Jezus knipoogt naar glossykoningin Linda. Maar verschil moet er zijn. Zo is een modereportage met kringloopkleding gemaakt en zijn volgens de uitgever de advertenties gratis weggegeven aan instellingen die de gewoonlijk hoge prijzen niet kunnen betalen.’ (Gooi en Eemlander)
‘Ik ben zeer onder de indruk van glossy Jezus, erg mooi!’ (Anna van Leeuwen, Kunstbeeld, Hard Hoofd)
‘Hij is respectvol gemaakt, ziet er mooi uit en wat er staat is meestal geen geleuter. Het is de makers gelukt Jezus ter sprake te brengen in de taal van een wereld die van het geloof niets af weet.’ (Stefan Paas in het Nederlands Dagblad)
‘Ik vind het fantastisch dat de glossy er is. Het gesprek over de centrale figuur van het christendom krijgt zo opeens weer een boost. Zelfs tot aan RTL Late night toe. Iedereen vindt er wat van en gesprekken komen op gang. Natuurlijk, de glossy is onorthodox, maar het is dan ook niet geschreven voor de orthodoxen.’ (Martijn Dekker)
‘Wat is dit blad goed in elkaar gezet. Een perfecte productie, kopen!’ (Fonk Magazine)
‘Als je de bedoeling scherp in het oog houdt, vind ik dit heel erg geslaagd, heel erg mooi.’ (Willem Ouweneel)
‘Dat doet deze glossy. Schudden, lachen, huilen, irritatie, boosheid misschien zelfs – en dan wordt je weer even doodstil. En er zijn telkens onverwachte open vensters. Weerspiegelingen van Jezus, zonder dat alles precies in kader gebracht wordt. Dit is geen recensie, maar een leeservaring. Als je je eigen ervaring wilt opdoen: lezen. En als je anderen ook zoiets gunt: doorgeven. Misschien ga je samen wel op zoek in de spannende doolhof waarvan Jezus het middelpunt is.’ (Henk Medema)
‘#jezus! Leukste blad van de eeuw.’ (Willem de Vink)
‘Nieuwsgierig en vol argwaan #jezusglossy gekocht. Maar ik ben op blz 12 al om. Wat mooi, eerlijk en niet religieus. Lees met een traantje en een glimlach ‘Jezus vraagt aan Arthur’ (blz. 20) Zo kwetsbaar, zo eerlijk. Mooi’ (Matthijs Vlaardingerbroek)
‘Er valt genoeg te lachen in de Jezus! Goed blad, veel leuker dan gedacht.’ (Peter van Drummelen, Parool)
‘Jezus had al een eigen boek, en nu dus ook een glossy. Deze eenmalige uitgave is een heel slim bedacht, goed gemaakt, verrassend, eigentijds en uniek document waarin oude feiten gecombineerd worden met gedachten van nu. Jezus! telt 128 pagina’s en kost minder dan een bijbel.’ (Ohjajoh)
‘Wat bijzonder dat #jezus door de #glossy zo ter sprake wordt gebracht. Wat mij betreft een prachtig initiatief. #letstalkaboutjesus’ (Arjan Lock)
‘Het goede Jezusgevoel, zonder religie. En goed gemaakt. Het is geen evangelisatievehikel. Dit is een hernieuwde kennismaking met een cultfiguur die de Westerse cultuur nu al tweeduizend jaar achtervolgt. Jezus is onschuldig, in de Jezus! is hij een vaag symbool van goedheid aan de einder, die neerdaalt in cultuur, mode en diepe gedachten. Verwacht hier vooral gevoel, geen historische of filosofische beschouwingen. Echt iets voor een zonnige zondagmiddag.’ (Hendrik Spiering in NRC)
‘Wat is #jezusglossy ont-zet-tend goed! Wat een geweldige glossy! Elke blz. is raak. Mensen praten vol passie over Jezus! (Zie bijv. RTL Late Night gisteren)’ (Johan ter Beek)