close

Reinier Sonneveld is schrijver en spreker. Hij is vooral bekend van een aantal boeken over het christelijke geloof (zoals Jutten, De kernHet goede leven en De stilte van God) waarvan er in totaal meer dan een kwart miljoen exemplaren werden verkocht. Veelbesproken waren de glossy’s Jezus! en DOOD, die hij mede bedacht en ontwikkelde. Verder werkte hij aan diverse spraakmakende projecten, zoals 7keer7, de Goot 500 en Denkstof. Voor kinderen schreef hij liedjes, een prentenboek en enkele musicals. Ook was hij een van de oprichters van het online magazine Lazarus.

Dit jaar (2018) werkt hij o.a. aan een roman, schrijft hij essays voor Lazarus, maakt hij een musical en hij geeft hij trainingen voor Nieuwe Uitzichten. Verder komt er dit jaar een graphic novel uit en twee theologische boeken.

Uitgebreide levensloop

Hoewel hij aan het begin van zijn carrière ook diverse korte films maakte, is Reinier Sonneveld vooral bekend van zijn theologische boeken, waarvan hij er inmiddels meer dan een kwart miljoen verkocht. Met zijn debuut Jutten won hij de Publieksprijs voor het Beste Christelijke Boek. Zijn meest recente belangrijke boek is De stilte van God, een studie naar de oorzaken van geloofstwijfel en hoe je daarmee kunt omgaan. Bekende andere titels van hem zijn De kernHet goede leven en #Jezus.

Reinier Sonneveld werkt regelmatig mee aan opvallende projecten. Zo was hij hoofdredacteur van het eenmalige magazine Goot 500, een satire op de Quote 500. Hij was een van de initiatiefnemers van 7keer7, een ‘roadtrip naar een nieuw soort christendom’. Verder stond hij aan de wieg van Denkstof, een groot aantal videopreekjes. Landelijk bekend werden de glossy’s Jezus! en DOOD, die hij mede bedacht en ontwikkelde. Onlangs was hij een van de oprichters van het online magazine Lazarus.

Reinier Sonneveld geeft regelmatig lezingen en preken. Hij columneert in diverse media en podia. Ook adviseert en begeleidt hij regelmatig mensen en organisaties, zoals bij de Justice Conference. Hij schreef diverse liedjes, een prentenboek en musicals voor kinderen. 

Reinier Sonneveld is getrouwd met beeldend kunstenaar Marisa Rappard. Ze wonen met hun zoon in Utrecht. 

Of kijk op Wikipedia

Wikipedia staat een korte biografie en complete bibliografie.

Go top