close
Close

#Jezus: Een kennismaking voor moderne mensen

Toen de glossy Jezus! zo’n groot succes werd, leek het me logisch ‘het boek bij’ te schrijven. Dat is #Jezus geworden, een vriendelijke kennismaking voor moderne mensen. De toon is open en neutraal. Ik probeer de lezer te informeren en een inkijkje te bieden in wat Jezus voor mensen van nu kan betekenen. Ik zie het als ‘het boek bij’ de Jezus!-glossy, wat grondiger en persoonlijker.

Je vindt een rondleiding door het Israël van Jezus’ dagen, de belangrijkste ideeën van zijn cultuur, hoe hij in zijn tijd gezien werd en hoe mensen vandaag de dag op hem reageren en waarom. Er staan tientallen foto’s in het boekje, veel verwijzingen naar social media, en veel luchtige kadertjes, met o.a.: de 16 belangrijkste uitspraken van Jezus, 10 beroemdheden over Jezus, het uiterlijk van Jezus, etc.

Luister hier een interview met Hanno Janse over het boek, hier een met Andries Knevel, of lees er hier een die in Visie verscheen.

‘Echt een fantastisch boek!’ (Hanno Janse, Groot Nieuws Radio)

‘Dat is de verdienste van dit boekje: dat het juist niet voor standaard-niet-christenen is geschreven. Als je in je omgeving zo iemand kent, die niet zo gauw tevreden te stellen is met een doorsnee evangelieverhaal, zorg dan dat je een aantal van deze boekjes van Reinier Sonneveld op zak hebt. En lees ‘m zelf ook nóg eens.’ (Henk Medema)

‘En hierbij ook een boektip: #Jezus is een aanrader…’ (Rik Bokelman, Christelijk Informatie Platform)

‘Reinier Sonneveld wil Jezus aan moderne niet-gelovigen uitleggen. En dat lukt goed… Maar ook voor christenen kan het boekje ontdekkend zijn. Sonneveld doet zijn best om de scherpe kantjes in de verhalen van Jezus weer zichtbaar te maken.’ (Bram Beute, Nederlands Dagblad)

‘Aan het genieten van #Jezus, een heerlijk boek-anno-nu!’ (David Heek, Agapè)

#Jezus is toegankelijk, maar niet voorspelbaar of saai. Bij alles valt op de het boek vrij onderkoeld is geschreven. De valkuil waar sommige christelijke schrijvers met open ogen intrappen, is effectbejag en bekeringsdrang. Dat is in dit boek niet het geval. Hoewel het vooral voor niet-christenen is geschreven, is dit boekje ook voor christenen interessant: hoe vaak hebben christenen geen aan hun eigen smaak en voorkeuren aangepaste Jezus?’ (Ineke Evink, Christelijk Weekblad)

‘De vaart zit er goed in en aangevuld met een leuke portie humor zorgt dit ervoor dat je dit boekje snel uit hebt.’ (Jona Govaert, Indekerk.nl)

#Jezus: Een kennismaking voor moderne mensen ISBN 9789058818492 • 144 pagina’s • € 14,50

Boek

Go top