close
Close

Jezus! (glossy)

‘Het was een oude droom van me: negen jaar terug had ik gesprekken met enkele uitgevers om een glossy over Jezus uit te brengen. Maar ik was toen veel te onervaren en had geen flauw benul van wat voor gigantische klus zoiets is. Dus ik kwam niet verder dan een inhoudsopgave en vergat de hele droom.

Tot ik twee jaar geleden opeens werd benaderd door Peter van Dijk, die ook zoiets wilde. Met Theanne Boer en Paul van der Niet vormden we een team en al snel hadden we wel de kwaliteiten bij elkaar: de bekende romanschrijver Arthur Japin als hoofdredacteur, jong aanstormend talent Merel Witteman als vormgever, het prestigieuze reclamebureau KesselsKramer verzorgde alle beeld (waaronder een heuse 3D-pelgrimsreis).

Toen werd het vrij eenvoudig om een mooi stel BN’ers en interessante figuren te strikken om mee te werken: popprofessor Leo Blokhuis, seksuologe Goedele Liekens, psychiater Bram Bakker, fotoprofessor Hans Aarsman, managementgoeroe Ben Tiggelaar, onderzoeksjournalist Karel Smouter, en natuurlijk Tattoo Bob.

De redactie bestond daarmee voor de helft uit niet-gelovigen en de andere helft gelovigen. Zo wilden we een brug slaan tussen beide werelden: Jezus is niet alleen van de kerk, maar van iedereen.’

Lees hier een rijtje mooie reacties.

Inmiddels is er ook ‘het boek bij’ uitgekomen, #Jezus.

In 2016 maakten we een soort opvolger, DOOD.

En eind 2017 kwam de glossy ook in Frankrijk uit.

Project, Redactie

Go top