close

‘Wat een fantastisch boek! Echt een aanrader.’ (Jorieke Frederikse, Grootnieuws Radio)

‘Tegen de luisteraars zeg ik: koop ‘m… Ren naar de winkel…’ (Andries Knevel)

‘Je wordt constant rondgeleid door een scherpzinnige gids, die z’n terrein kent… een magistrale vertelling… Een enorme hoeveelheid literatuur… Kopen, lezen, gebruiken…’ (Henk Medema)

‘Ik ben enthousiast. Eindelijk een Nederlands boek over het onderwerp geloven en geloofstwijfel wat leest als een trein en ‘compleet’ overkomt… Herkenbaar geschreven, makkelijk te lezen zonder oppervlakkig te zijn. Het is geen ‘preekboek’, waar je een heleboel moet. Het is een eerlijk boek zonder zoetsappige of dwingende boodschap… Je blijft zelf nadenken en komt tot je eigen conclusies… Veel beschrijvende en herkenbare voorbeelden uit de praktijk…’ (Bol.com, vijf sterren)

‘Een uitermate lezenswaardig boek… Reinier Sonneveld brengt je door een heerlijk frisse schrijfstijl en doordachte inhoud naar hoge bergen en diepe dalen. Hij rammelt aan je. Ook aan mijn hart en leven. Waarvoor grote dank! … Mensen die twijfelen laat je niet in een hoekje verpieteren! Nou, dat laatste doet Sonneveld in zijn boek geweldig. Hij gaat naast je staan…’ (David Heek)

‘Dit boek maak je vrolijk… Reinier Sonneveld verstaat de kunst om met je mee te wandelen. Hij dringt niks op: hij vraagt je mee te denken… Een prachtig boek dat je helpt met overtuiging christen te zijn.’ (Henk Ottevanger, in ‘Meditatief leven’)

‘Ik geniet van het brede perspectief dat Reinier naar voren brengt in zijn boek… Hij is er goed in te wijzen op bewegingen in onze maatschappij die (op z’n minst) ongezond zijn. Als hij van sociologie en psychologie naar theologie gaat, is hij helder, gebruikt hij veel voorbeelden en hij plaatst de diepere discussies in de (zeer interessante) eindnoten…’ (Johan Klein Haneveld)

‘Sonneveld schrijft makkelijk en vlot… Losjes strooit hij allerlei wetenswaardigheden, interessante onderzoeksgegevens en eigentijdse cultuuruitingen (songteksten en referenties aan films) in het rond en rijgt ze aaneen… De grootste verdienste van het boek is dat Sonneveld laat zien dat twijfel en geloof samengaan, dat twijfel of gezonde argwaan het geloof veel eerder versterkt dan verzwakt en dat je dus niet bang hoeft te zijn voor vragen.’ (Bert Altena, Nieuwwij.nl)

‘…een buitengewoon katholiek boek… zonder te vervallen in plat evangelicalisme… Ik doop zijn naam om in Reinier de Dompelaar. Een eigentijdse profeet… Ik word vakkundig gegidst en… aangespoord niet te snel te willen begrijpen… De psychologie, sociologie en filosofie worden niet vervelend opgedist, maar concreet en helend… Een treffende combinatie van theologie en therapie… Het boek is een pleidooi voor gezonde twijfels… Wat een vondst!… Een sympathiek geschreven boek met veel gevoel voor de realiteit waarin mensen zich bevinden: niet meer kunnen – soms ook niet meer willen – geloven… Het geeft geen gemakkelijke en voorspelbare antwoorden, maar gaat door de diepte van onze onzekerheden heen.’ (Nederlands Dagblad)

‘…een hoopvol realistisch boek pur sang… [Sonneveld] komt niet met pasklare antwoorden. Wel met een grondige studie naar geloofsvragen en hoe je ermee om kunt gaan… Een grondig, toegankelijk en prettig leesbaar boek.’ (De Nieuwe Koers, vijf sterren)

‘Het is een dik boek geworden, met veel zinvolle informatie en veel concrete verhalen over mensen… het bevat een genuanceerde benadering van veel zaken waar wij mee zitten… Eigenlijk kan ik wel blijven citeren uit het boek… De vele verhalen en voorbeelden maken het uiterst concreet… Het lezen ervan stemde mij heel positief.’ (Opbouw)

‘De vragen die in het boek gesteld worden zijn heel herkenbaar… Dat is spannend, maar ook heel verrijkend… Wat ik heel sterk vind, is dat Sonneveld zich niet beperkt tot verstandelijke vragen over het geloof… Heel mooi vind ik hoe hij dat uitwerkt bij de vraag waarom God zo veel lijden in de wereld toestaat… Daarnaast is het ook nog een erg toegankelijk boek… De stilte van God leest heel gemakkelijk weg. De mooie inhoud is mooi verpakt.’ (Friesch Dagblad)

‘…een dynamisch geschreven boek, met veel informatie en boeiende voorbeelden, heel herkenbaar en to the point… ook bijzonder geschikt is voor groepsgesprekken…’ (Biblion)

Go top