close

Zo zeg, wat ben ik blij dat het eindelijk gelukt is. Ik heb dit letterlijk vijf keer van a tot z herschreven. Mijn doelstelling was om over Jezus te schrijven voor mensen die er echt niks vanaf weten en hen tot de laatste letter te boeien. Dat was nogal een opgaaf. Al te snel houd je het te vaag of juist te ‘inside’, ben je aan het drammen of ben je juist afstandelijk, doe je te enthousiast of juist te wetenschappelijk…

Maar nu issie dus af. In #Jezus laat ik moderne lezers kennismaken met de beroemdste persoon op aarde, en ik denk dat het gelukt is om de toon opgewekt, uitnodigend en open te houden. Hoe zag Jezus eruit? Heeft hij eigenlijk wel bestaan? Hoe zag zijn land eruit en hoe werkte zijn cultuur? Hoe werd op hem gereageerd? Wat kunnen mensen tegenwoordig met hem?

De aanleiding was dit. Dit voorjaar kwam de glossy Jezus! uit en dat bleek zo’n succes, dat ik al vrij snel besefte dat er ‘het boek bij’ moest komen: daarin kon ik dan grondiger en persoonlijker mensen informeren over deze figuur. Ben superblij met het resultaat. Het is een luchtig en tegelijk niet oppervlakkig boekje geworden, denk ik. Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Go top