close

Raoul is Europees kampioen kickboksen geweest. Daarna werd hij bodyguard van grote criminelen. Op een dag werd hij met een mes gestoken, hij ging ‘gebruiken’, het ging slechter en slechter, en nu leeft hij al jaren op straat. En hij is ufo-piloot.

Hij kan je precies vertellen uit welke galaxy hij komt, het nummer van het sterrenstelsel, waar hij met zijn ufo geland is en welke geheime taal hij spreekt. Hij zal die taal niet spreken waar je bij bent. Het is een geheime taal.

Er waren een paar pubers van een of andere hippe school en die vonden Raoul wel cool. Ze interviewden hem met een zeurderige stem. ‘Vertel eens, Raoul, waar ligt jouw sterrenstelsel precies?’ ‘Goh, echt… En hoe zag je ufo er uit dan?’ ‘Wat bijzonder. Waar heb je je opleiding genoten?’ Enzovoorts.

Hun welopgevoede vrienden van de Montessori-school moesten hier zo om lachen, dat ze het op Youtube zetten. Meteen 100.000 kijkers. Ze maakten nog een paar filmpjes. Raoul bleef geduldig uitleggen dat hij ufo-piloot was en waar hij was geland.

Andere pubers uit Utrecht herkenden Raoul en hadden toevallig ook een camera, van pa, van school, en gingen Raoul ook interviewen. Met dezelfde droge stem. Raoul bleef geduldig antwoord geven op alle vragen.

Toen begonnen blogs het op te pikken. Nationale kranten doken erop. Dit was zo ontroerend, dit moesten de mensen weten. Daar hadden de mensen recht op. Elke dag werd Raoul tientallen keren aangesproken. ‘Hé, daar heb je de ufo-piloot!’ ‘Hahaha!’ ‘Uit welke galaxy kom jij ook al weer?’ ‘Beam me up, Scotty!’ ‘Hahaha!’

Raoul is beroemd. Raoul is aangeschoten wild. Raoul durft niet meer op straat. Raoul was ooit Europees kampioen kickboksen.

Laatst zag ik Raoul weer. Hij kwam bij me bedelen en herkende me niet. Dat gaf niet. Ik was blij dat hij weer buiten was en nog leefde.

Go top