close

Waarom heten jullie Lazarus? Zijn jullie bezopen?

Nou ja, misschien ook wel. Maar we denken vooral aan een oud verhaal, waarin een vriend van Jezus sterft en hij hem terug uit de dood haalt. En dat is een ervaring die we allemaal wel kennen: ergens stuk aan gaan en dan toch weer opnieuw beginnen. Ook ons geloof kent zo z’n dalen en z’n pieken. Lazarus is bovendien de beschermheilige van de melaatsen, oftewel, de buitenbeentjes, en dat hopen we te zijn.

Wat is Lazarus?

Lazarus is een beweging van mensen die zoeken naar nieuwe vormen en woorden voor geloof. Deze zoektocht beleven we in een online magazine, een cursus, een tour, en er volgt nog meer.

Lazarus is een beweging: hoe kan ik dan meedoen?

Experimenteer met onze cursus, denk mee in onze tour, reageer op onze stukken, schrijf zelf bijdrages, deel je te pletter, like tot je wijsvinger lam is, en ja, giften geven kan ook en die zijn nogal nodig: je hoort snel hoe en wat.

Waar komt Lazarus vandaan? Wie zitten hierachter?

Uit het brein (met wat cafeïne erin) van Otto Kamsteeg, Johan Trip, Marieta van Driel, Reinier Sonneveld, Herman Wegter en een stel fijne meedenkers. De Evangelische Omroep biedt de plek om Lazarus op te richten en om samen met jullie onze ideeën te realiseren.

Niet alles is af, merk ik, op jullie sites. Wat raar!

Dat is geen vraag. 🙂 Maar inderdaad, dat onaffe is onze filosofie. Alles wat we denken is voortdurend in ontwikkeling, en ook alles wat wat Lazarus doet. We experimenteren, laten proefballonnetjes op en prikken die door, we bijten ons vast in wat werkt. Lazarus is onze zoektocht: zoek met ons mee.

Waar gaat Lazarus naartoe?

Weten we nog niet precies en dat willen we ook nog niet precies weten: onze filosofie is juist te experimenteren en via trial and error verder te komen. We zijn nu bezig met een tour, een online magazine en een cursus, maar daar zal het vast niet bij blijven. Wat het ook wordt: we zijn een beweging van mensen die zoeken naar nieuwe vormen en woorden voor geloof.

Go top