close

Even een update over hoe het hier gaat. Ik heb dit jaar een sabbatical, zo schreef ik eerder. Dat betekent concreet dat ik nog een dag in de week opdrachten aanneem (ik ben vooral voor het magazine Lazarus bezig), een stuk meer zorgdagen doorbreng met ons zoontje (anderhalf is die alweer) en verder aan een roman werk.

En natuurlijk meer lummel. Ook belangrijk.

Over die roman, want daar krijg ik regelmatig vragen over: dat gaat lekker. Ik weet werkelijk nog niet of ‘ie goed genoeg wordt, maar ik ben op dreef en geniet van de vrijheid die deze vorm me biedt. De eerste jaren na mijn studie heb ik veel aan korte films gewerkt en tig korte verhalen geschreven, maar dat sneeuwde de laatste jaren onder en dat begon ik te missen.

Intussen zijn er twee boeken verschenen waar ik eerder een tekst voor schreef: een hoofdstuk in Flirten met Rome, over de toenadering van katholieken en protestanten, en eentje in Playing with Leviathan, een heuse wetenschappelijke studie over mythologische beelden in de Bijbel (hier online te lezen).

Verder kun je op Lazarus nieuwe stukjes, essays en longreads van me lezen, o.a. over de schepping van evolutie, de waarde van de bijbelde betekenis van de kruisiging en de toekomst van de wereld.

Tot over een paar maanden, dan doe ik vast weer een update!

Go top