close

Interview. Je schreef een boek over de toekomst, Gids voor de laatste dagen. Waarom eigenlijk?

Ik heb altijd veel gelezen over onze cultuur, maar een paar jaar terug kregen we een zoontje, en toen werd het pas serieus. Wat gaat hij meemaken, vroeg ik me af, is er hoop voor dit ventje? Die kwam flink binnen.

Om maar meteen tot de kern te gaan: is er hoop?

Ja, ik verwacht Gods koninkrijk, ik zie daar ook sterke argumenten voor. We zien het nu al een beetje schemeren, en er komt een dag dat de aarde overstroomt van Gods liefde. Over de mogelijkheden van techniek en politiek ben ik veel sceptischer geworden. We kunnen heel veel, maar in het Westen worden we er niet meer welvarender of gelukkiger van.

Hoe zal het later worden?

Als gelovige heb ik geleerd dat Jezus een blik in een toekomst is. Hoe hij leefde en functioneerde, zeker na zijn opstanding, was toekomstmuziek. Zoals het daar ging, zal het later worden.

Heb jij een glazen bol? Kun jij in de toekomst kijken?

Haha, nee hoor, mijn enige ‘glazen bol’ is Jezus. Ik weet echt niet wanneer hij terugkomt. Ik merk dat ik ervan uitga dat het snel zal zijn, maar wéten doe ik dat niet. Ik hoop het. Het lijkt me fantastisch. En ook een beetje spannend.

Spannend, hoezo?

In de Bijbel blijkt dat we bij Jezus’ wederkomst als mensen ook met elkaar door een proces moeten. God zal ons begeleiden om ons onderling te verzoenen. Alle oude rommel moet worden opgeruimd.

En daar zie je tegenop?

Nou, het motiveert me in elk geval daar nu al mee te beginnen: nu al naar verzoening te streven. Dat is het om hoopvol te leven: nu alvast iets van de toekomst te ervaren.

Hier kun je het boek bestellen voor € 15,95.

Go top