close

We zijn er nu een jaar mee bezig en je gaat er nog járen van horen: de Liedjesbijbel! 12 jaar lang verschijnt vanaf nu elke maand een nieuw kinderliedje en verhaal over Bijbel. Wat een klus! En leuk. En nodig.

We zijn gewoon bij Genesis 1 gewoon en gaan zo verhaal voor verhaal verder – als ze een beetje geschikt zijn voor kinderen natuurlijk. Bij elkaar zo’n 150 liedjes en verhalen. Hier de eerste, die net uit is:

Het eerste liedje, over de schepping, ‘Ik woon in een cadeau’

En er verschijnt dus ook telkens een verhaal, ook op allerlei platforms, waaronder voorgelezen op Youtube:

Het eerste verhaal van de Liedjesbijbel, ‘God strooit met geluk’, ook over de schepping…

Elk jaar verschijnt er ook een boek, met daarin alle verhalen van dat jaar. Editie 1 is binnenkort verkrijgbaar:

En elk jaar verschijnt de CD met de liedjes van dat jaar: van elke maand eentje, plus een bonus:

Wat is de Liedjesbijbel?

De Liedjesbijbel is twaalf jaar lang elke maand een nieuw kinderliedje over een Bijbelverhaal, een hervertelling daarvan, en nog heel veel extra’s. Dat doen we in de volgorde van de Bijbel zelf, dus we zijn begonnen bij de schepping en gaan zo door tot de laatste bladzijdes. Alle geschikte Bijbelverhalen (bij elkaar zo’n 150) worden zo (online) toegankelijk voor de nieuwe generatie, zodat ze die leren kennen op een manier die bij hen past. 

Voor wie is de Liedjesbijbel? 

De Liedjesbijbel is bedoeld voor kinderen van 4 tot 10, of zij en hun ouders nu gelovig zijn of niet. 

Wie maken de Liedjesbijbel?

Een team van bij elkaar wel dertig mensen maakt de Liedjesbijbel. Linda Verholt illustreert. Inez Lock leest voor. Lydia van Maurik en Reinier Sonneveld schrijven. Bas van Nienes en Jeroen van de Werken componeren. Lucas Reinds doet de vormgeving. Peter Johannes en Henk Nennie geven uit. En zo zijn er dus nog veel meer. 

Waarom zijn jullie de Liedjesbijbel begonnen? 

Omdat we het misten: eigentijdse kinderliedjes over Bijbelverhalen. Veel initiatieven en muzikanten die dit maakten, zijn gestopt. Daarom gaan we als nieuwe generatie makers aan de slag. 

Wat is er bijzonder aan de Liedjesbijbel?

1. Taal die gelovige en niet-gelovige kinderen begrijpen. 2. Eigentijdse muziek. 3. Aandacht voor de betekenis van de verhalen en de samenhang van de hele Bijbel. 4. Publicatie allereerst online, op alle belangrijke platforms. 5. Ongekende omvang van 150 liedjes en verhalen.

Wie betaalt de Liedjesbijbel? 

De Liedjesbijbel is niet commercieel. Elke maand een verhaal en een liedje online zetten, en dat twaalf jaar lang, plus veel extra’s – dat kan niet uit. Maar we vinden wel dat het gemaakt moet worden. De Bijbel is ontzettend belangrijk. Gelukkig zijn er gulle gevers. En jij. Want wil de Liedjesbijbel op termijn mogelijk blijven, is steun echt nodig. 

Kan ik bijdragen aan de Liedjesbijbel? 

Ja. Door er vaak over te vertellen aan mensen, door het in je klas of je kerk te draaien en te zingen, door het te delen op social media. En natuurlijk door een gift te doen. 

Waarom doen jullie bepaalde verhalen wel en andere niet? 

De Liedjesbijbel behandelt uiteindelijk zo’n 150 Bijbelverhalen, wat ongekend veel is. Maar ook wij slaan natuurlijk verhalen over: als ze duidelijk bedoeld zijn voor volwassenen. 

Mag ik de Liedjesbijbel in de klas of de kerk laten horen en meezingen? 

Graag! Besef wel dat je daarvoor, net als voor alle liedjes, rechten moet afdragen. Als kerk of school sluit je daarom een abonnement af. Zie hier voor meer informatie daarover. 

Zijn er ook akkoordschema’s voor de Liedjesbijbel? 

Zeker, die vind je op deze site bij de liedjes zelf.

Waarom zijn er momenteel zo weinig liedjes over Jezus in de Liedjesbijbel? 

Omdat de verhalen over Jezus achterin de Bijbel staan. De Liedjesbijbel volgt de volgorde van de Bijbel zelf. We beginnen dus bij de eerste bladzijdes en gaan zo door tot de laatste. We ‘smokkelen’ wel een beetje. Om de tien, elf liedjes doen we twee liedjes over Jezus. Zo wordt duidelijk dat ook de eerdere verhalen samenhangen met de latere. 

Gaat de Liedjesbijbel af komen? 

We hebben een stevige groep medewerkers verzameld, die ook kan rouleren, een stichting opgericht en een kring aan gevers. Dat geeft veel zekerheid dat het project doorgaat.

Go top