close

Ik zie vooral veerkrachtige, behulpzame en inventieve mensen. Persoonlijk kan Corona heel stressvol zijn. Financiële klappen en zeker ziekenhuisopnames of zelfs sterfte, dat is verschrikkelijk. Maar iets uitgezoomd…

Vrijwel iedereen werkt trouw mee aan de oproepen van onze regering tot sociale onthouding.

De Chinese overheid is voor haar doen zeer snel geweest met openheid van zaken te geven en informatie internationaal te delen.

Miljoenen mensen wereldwijd zijn bereid om over te werken.

Miljoenen mensen wereldwijd bieden hun hulp vrijwillig aan.

In Amerika hebben zojuist de eerste mensen een eerste vaccin gekregen (https://www.ad.nl/…/eerste-mensen-krijgen-experimenteel-co…/) en er zijn wereldwijd zeventig experimenten naar nieuwe vaccins gaande.

Zo veel mensen hebben geklapt voor onze hulpverleners.

Zo veel mensen hebben gezongen over de straten.

Verreweg de meeste mensen hebben niet gehamsterd.

We hebben een regering – zoals de meeste Europese landen – die deze situatie niet politiek uitbuit en stemmen probeert te trekken, maar vooral in het algemeen belang handelt.

We ervaren hoe juist de mensen die relatief weinig betaald krijgen (vrachtwagenchauffeurs, vuilnisdiensten, thuiszorg, hulpdiensten, onderwijzers) in de vitale beroepen blijken te werken en we nu het meest nodig hebben.

Wat we momenteel zien is allerminst een beschaving die als een laagje vernis eraf gaat. Er wordt eerder beschaving zichtbaar. Laten we niet cynisch doen over elkaar. Verreweg de meeste mensen betonen zich ruimhartig en grootmoedig.

Go top