close

Ik heb een nieuw motto! Je leest ‘m hierboven.

Ik speur naar de diepere laag van het leven, de betekenis achter de dingen, de geheimen van het mensenhart. Dat doe ik als gelovig mens, afgestudeerd theoloog bovendien, hoewel niet altijd expliciet en zonder daarbij iets op te dringen.

De vorm waarin ik met anderen meezoek kan sterk verschillen: ik heb (kinder)liedjes gemaakt, glossy’s, musicals, columns, (studie)boeken, korte films, en meegewerkt aan diverse innovatieve projecten.

Anderen over Reinier Sonneveld

“Reinier Sonneveld schreef een imposante rij populair-theologische boeken en boekjes. Ook beweegt hij zich veel in het creatieve segment: graphic novels, liedteksten, musicals. Verder is hij een veelgevraagd spreker en begeleidt hij retraites als coach. Als er weer eens een of ander hip christelijk initiatief of platform opgestart wordt, kun je er op rekenen dat Sonneveld mede-oprichter is.” (Wolter Huttinga, Trouw)

“In [Het vergeten evangelie] is Reinier Sonneveld op zijn best: creatief, kritisch, herkenbaar, persoonlijk en gedreven door het evangelie. Hij biedt geen ‘old school’ theologie, maar volgt de koers van ‘geloven is alles laten bevragen’: gedurfd, maar zeer nodig anno nu.” (prof. Henk Bakker, Vrije Universiteit Amsterdam)

‘In de eindeloze stroom christelijke boeken die op de redactie binnenkomt, zit maar zelden een boek dat de potentie heeft je leven te veranderen. Het goede leven van Reinier Sonneveld is zo’n boek. Reinier wandelt door de wereld met een bijzondere gave van opmerkzaamheid en associatie. Waar menig spiritueel boekje heel fijn maar zweverig blijft, maakt Reinier het superconcreet en praktisch.’ (Ronald Westerbeek, CV.Koers)

Levensloop Reinier Sonneveld

Hoewel hij aan het begin van zijn carrière ook diverse korte films maakte, is Reinier Sonneveld tegenwoordig vooral bekend van zijn theologische boeken, waarvan hij er inmiddels meer dan een kwart miljoen verkocht.

Met zijn debuut Jutten won hij de Publieksprijs voor het Beste Christelijke Boek. Bekende andere titels van hem zijn De kernHet goede levenDe stilte van GodGids voor de laatste dagen en Het vergeten evangelie.

Reinier Sonneveld werkt regelmatig mee aan opvallende projecten. Zo was hij hoofdredacteur van het eenmalige magazine Goot 500, een satire op de Quote 500. Hij was een van de initiatiefnemers van 7keer7, een ‘roadtrip naar een nieuw soort christendom’. Verder stond hij aan de wieg van Denkstof, een serie videopreekjes. Landelijk bekend werden de glossy’s Jezus! en DOOD, die hij mede bedacht en ontwikkelde. Onlangs was hij een van de oprichters van het online magazine Lazarus, waarvoor hij ook de veelgebruikte cursus Mensen van de weg schreef.

Reinier Sonneveld geeft regelmatig lezingen en preken. Hij columneert in diverse media en podia. Ook adviseert en begeleidt hij regelmatig mensen en organisaties, zoals bij de Justice Conference. Hij schreef ruim 100 liedjes, een prentenboek en drie musicals voor kinderen. 

Reinier Sonneveld is getrouwd, heeft een zoon en woont in Utrecht. Momenteel werkt hij aan een roman en geeft hij coaching op Vlieland bij Nieuwe Uitzichten. Recent kwam zijn graphic novel Het lied van de vlinder uit en droeg hij bij aan de Liedjesbijbel, waarbij de komende twaalf jaar elke maand een nieuw liedje en verhaal voor kinderen uitkomt. Tijdens de lockdown van de coronacrisis publiceerde hij binnen enkele weken Waar is God in de crisis?.

Of kijk op Wikipedia

Wikipedia staat een korte biografie en complete bibliografie.

Go top