close

Reinier Sonneveld is schrijver en spreker. Hij is vooral bekend van een aantal boeken over het christelijke geloof (zoals Jutten, De kernHet goede levenDe stilte van God, Gids voor de laatste dagen en Het vergeten evangelie) waarvan er in totaal meer dan een kwart miljoen exemplaren werden verkocht.

Veelbesproken waren de glossy’s Jezus! en DOOD, die hij mede bedacht en ontwikkelde. Verder werkte hij aan diverse spraakmakende projecten, zoals 7keer7, de Goot 500 en Denkstof. Voor kinderen schreef hij ruim 100 liedjes, een prentenboek en drie musicals. Hij was een van de oprichters van het online magazine Lazarus.

Momenteel werkt hij aan een roman, een film en een musical en geeft hij coaching op Vlieland bij Nieuwe Uitzichten. Recent kwam zijn graphic novel Het lied van de vlinder uit en begon de Liedjesbijbel, waarbij de komende twaalf jaar elke maand een nieuw liedje en verhaal voor kinderen uitkomt.

Uitgebreide levensloop

Hoewel hij aan het begin van zijn carrière ook diverse korte films maakte, is Reinier Sonneveld vooral bekend van zijn theologische boeken, waarvan hij er inmiddels meer dan een kwart miljoen verkocht.

Met zijn debuut Jutten won hij de Publieksprijs voor het Beste Christelijke Boek. Bekende andere titels van hem zijn De kernHet goede levenDe stilte van GodGids voor de laatste dagen en Het vergeten evangelie.

Reinier Sonneveld werkt regelmatig mee aan opvallende projecten. Zo was hij hoofdredacteur van het eenmalige magazine Goot 500, een satire op de Quote 500. Hij was een van de initiatiefnemers van 7keer7, een ‘roadtrip naar een nieuw soort christendom’. Verder stond hij aan de wieg van Denkstof, een serie videopreekjes. Landelijk bekend werden de glossy’s Jezus! en DOOD, die hij mede bedacht en ontwikkelde. Onlangs was hij een van de oprichters van het online magazine Lazarus, waarvoor hij ook de veelgebruikte cursus Mensen van de weg schreef.

Reinier Sonneveld geeft regelmatig lezingen en preken. Hij columneert in diverse media en podia. Ook adviseert en begeleidt hij regelmatig mensen en organisaties, zoals bij de Justice Conference. Hij schreef ruim 100 liedjes, een prentenboek en drie musicals voor kinderen. 

Reinier Sonneveld is getrouwd, heeft een zoon en woont in Utrecht. Momenteel werkt hij aan een roman, een film en een musical en geeft hij coaching op Vlieland bij Nieuwe Uitzichten. Recent kwam zijn graphic novel Het lied van de vlinder uit en begon de Liedjesbijbel, waarbij de komende twaalf jaar elke maand een nieuw liedje en verhaal voor kinderen uitkomt.

Of kijk op Wikipedia

Wikipedia staat een korte biografie en complete bibliografie.

Go top