close

Ik speur naar de diepere laag van het leven, de betekenis achter de dingen, de geheimen van het mensenhart. Toe maar. Dat doe ik deels als afgestudeerd theoloog, hoewel niet altijd expliciet en zonder iets op te dringen.

De vorm waarin ik met anderen meezoek is divers: (groeps)coaching, essays, optredens, glossy’s, (kinder)liedjes, (studie)boeken, musicals, festivals, prentenboeken, graphic novels en romans. In al deze uitingsvormen en media gaat het me om zoeken naar wijsheid en zorgen voor je ziel.

Anderen over Reinier Sonneveld

Reinier Sonneveld schreef een imposante rij populair-theologische boeken en boekjes. Ook beweegt hij zich veel in het creatieve segment: graphic novels, liedteksten, musicals. Verder is hij een veelgevraagd spreker en begeleidt hij retraites als coach. Als er weer eens een of ander hip christelijk initiatief of platform opgestart wordt, kun je er op rekenen dat Sonneveld mede-oprichter is. (dr. Wolter Huttinga, Trouw)

Het vergeten evangelie is Reinier Sonneveld op zijn best: creatief, kritisch, herkenbaar, persoonlijk en gedreven. Hij biedt geen ‘old school’ theologie, maar volgt de koers van ‘geloven is alles laten bevragen’: gedurfd, maar zeer nodig anno nu. (prof. dr. Henk Bakker, Vrije Universiteit Amsterdam)

Een razendknap schrijver. (Aad Kamsteeg, ‘Ooggetuige: 50 jaar journalist in een veranderende wereld’)

Levensloop van Reinier Sonneveld

Hoewel hij aan het begin van zijn carrière een opleiding tot scenarioschrijver volgde en diverse korte films maakte, is Reinier Sonneveld tevens universitair opgeleid als theoloog en vooral bekend van zijn theologische boeken, waarvan er inmiddels meer dan een kwart miljoen exemplaren zijn verkocht. 

Recente en spraakmakende titels van zijn hand zijn De stilte van GodHet vergeten evangelie en Waar is God in de crisis?.

Reinier Sonneveld werkt regelmatig mee aan opvallende, innovatieve projecten die het christelijke geloof proberen te vernieuwen. Landelijk bekend werden de glossy’s Jezus! en DOOD, die hij mede bedacht en ontwikkelde, evenals het progressief-christelijke magazine Lazarus.

Reinier Sonneveld geeft regelmatig lezingen en preken. Hij adviseert en begeleidt individuen, groepen en organisaties. Verder schreef hij ruim 100 (kinder)liedjes, het prentenboek Jakob Kusdrager en de graphic novel Het lied van de vlinder.

Wikipedia heeft een korte biografie en complete bibliografie van Reinier Sonneveld.

Recente activiteiten

Momenteel voltooit Reinier Sonneveld een roman en geeft hij (groeps)coaching bij Nieuwe Uitzichten. Ook heeft hij enkele theologische onderzoeken lopen waarover hij zal publiceren.

Recent kwam Sonnevelds graphic novel Het lied van de vlinder uit en hij ontwikkelde de Liedjesbijbel, waarbij de komende twaalf jaar elke maand een nieuw liedje en verhaal voor kinderen uitkomt. Tijdens de coronalockdown publiceerde hij binnen enkele weken Waar is God in de crisis?.

Go top