“Zoeken naar wijsheid, zorgen voor je ziel”

Ik speur naar de diepere laag van het leven, de betekenis achter de dingen, de geheimen van het mensenhart. Toe maar. Daarin neem ik mijn studie theologie mee, zonder iets op te dringen, als medezoeker.

De vorm waarin ik met anderen meezoek is divers: (groeps)coaching, essays, optredens, glossy’s, (kinder)liedjes, (studie)boeken, musicals, festivals, prentenboeken, graphic novels en romans. In al deze uitingsvormen en media gaat het me om zoeken naar wijsheid en zorgen voor je ziel.

Anderen over Reinier Sonneveld

Reinier Sonneveld schreef een imposante rij populair-theologische boeken. Ook beweegt hij zich veel in het creatieve segment: graphic novels, liedteksten, musicals. Verder is hij een veelgevraagd spreker en begeleidt hij retraites als coach. Als er weer eens een of ander hip christelijk initiatief of platform opgestart wordt, kun je er op rekenen dat Sonneveld mede-oprichter is. (dr. Wolter Huttinga, Trouw)

Het vergeten evangelie is Reinier Sonneveld op zijn best: creatief, kritisch, herkenbaar, persoonlijk en gedreven. Hij biedt geen ‘old school’ theologie, maar volgt de koers van ‘geloven is alles laten bevragen’: gedurfd, maar zeer nodig anno nu. (prof. dr. Henk Bakker, Vrije Universiteit Amsterdam)

Een razendknap schrijver. (Aad Kamsteeg, Ooggetuige: 50 jaar journalist in een veranderende wereld)

Levensloop van Reinier Sonneveld

Hoewel hij ook is opgeleid tot scenarioschrijver volgde en diverse korte films maakte, is Reinier Sonneveld tevens academisch theoloog en vooral bekend van zijnboeken over religieuze vernieuwing, twaalf stuks, waarvan meer dan een kwart miljoen exemplaren werden verkocht. Recente en spraakmakende titels zijn De stilte van GodHet vergeten evangelie en Reli Detox.

Reinier Sonneveld werkt regelmatig mee aan opvallende, innovatieve projecten die het christelijke geloof proberen te vernieuwen. Landelijk bekend werden de glossy’s Jezus! en DOOD, die hij mede bedacht en ontwikkelde, evenals het progressief-christelijke magazine Lazarus.

Reinier Sonneveld adviseert en begeleidt individuen, groepen en organisaties. Ook schreef hij ruim 100 (kinder)liedjes, het prentenboek Jakob Kusdrager en de graphic novel Het lied van de vlinder.

Recente activiteiten

Momenteel voltooit Reinier Sonneveld een roman en geeft hij (groeps)coaching bij Nieuwe Uitzichten.

Foto’s…

De onderstaande foto’s zijn vrij recent en kun je kosteloos gebruiken. Vermeld bij publicatie de fotograaf. Met je rechter muisknop kun je ze downloaden.

Scroll naar boven