close
Close

Het boek van de natuur

‘Een absolute voltreffer (…) De auteurs zijn stuk voor stuk mensen die spreken en schrijven vanuit een kennisachtergrond maar die ook het vermogen hebben om die kennis in heldere bewoordingen over te brengen. Een niet alleen die kennis, maar ook hun persoonlijke liefde voor het onderwerp. Het spat er af. (…) een prachtige uitgave (…) Om uren doorheen te dwalen. Telkens ontdek je iets nieuws.’ (Uitdaging, februari 2012)

‘Zelfs de ‘saaie’ mus op de voorkant ga je met andere ogen bekijken, want [de] fascinatie [van de auteurs] werkt aanstekelijk. (…) Ik heb dit rijk geïllustreerde boek in één adem uitgelezen.’ 4,5 ster (Visie, Gert-jan Schaap, 19 januari 2012)

‘Aan de hand van verbluffende details, verrassende foto’s, fraaie gedichten, originele mijmeringen… wordt de lezer uitgedaagd eens anders dan anders naar de natuur te kijken… Een heel aardig hoofdstukje heeft de kop De huisdieren van Jezus. Hier wordt uitgelegd hoe het komt dat er zo weinig vegetariërs zijn onder christenen, wordt overwogen of Jezus op de Partij voor de Dieren zou hebben gestemd, ingegaan op de vraag of er dieren zullen zijn op de nieuwe aarde en waarom Jezus na zijn opstanding zegt: ‘Maak aan elk schepsel het goede nieuws bekend’… De bijdragen in Het boek van de natuur zijn toegankelijk geschreven en veelal gelardeerd met aansprekende voorbeelden, illustraties en beeldmateriaal.’ (Friesch Dagblad, Ruurd Walinga, 7 januari 2012)

‘Dertien auteurs maken ons in dit unieke boek deelgenoot van hun mooiste mijmeringen en verwondering over Gods prachtige natuur.’ (Opwekking, februari 2012)

Het boek van de natuur 1e druk november 2011 • ISBN 978 90 5881 575 0 • 256 pag. • € 18,90

Redactie

Go top