close
Close

Het lied van de vlinder

Een meesterwerk.” (Hansje Joustra, stripexpert)

Mooie, breekbare en bitterzoete vertelling over herinneringen en vergankelijkheid. Hoe goed ken je degenen die dicht bij je staan? Gaaf getekend in fotografische, documentaire stijl. Dit debuut is een aanwinst voor het medium.” (Erik Kriek, Gutsman-reeks)

“Een ontroerend verhaal over de zoektocht van een oude man naar zijn vrouw Selma… Juist door zijn eenvoud is het krachtig… Dit is een waar boek over de liefde. Het gaat over de geheimen die we met ons meedragen, die niet verteld kunnen worden, die ziek maken en ronddwalen in onze dromen. Maar die ook plotseling kunnen uitbreken als vlinders die uitbundig en vrolijk fladderen… Prachtig verhaal.” (Reiny de Fijter, Nederlands Dagblad)

“Een ‘beeldroman’. Zo noemen de auteurs Het lied van de vlinder, dat je met evenveel recht een ‘beeldgedicht’ kunt noemen. … Het wordt allerminst lineair verteld, en het is ook niet op een voor de hand liggende manier ­getekend. Heina Dokter heeft foto’s als basis genomen en die met (kleur)potlood bewerkt, waardoor de beelden tegelijk een dromerig én documentair karakter hebben. Gecombineerd met de poëtische teksten van Reinier Sonneveld levert dat een boek op waar de lezer als een vlinder doorheen moet fladderen om de samenhang te vinden.” (Joost Pollmann, Volkskrant)

Wanneer vliegt de liefde weg? Kun je het dan nog vangen? En hoever ga je daarvoor? Over die vragen gaat onze beeldroman Het lied van de vlinder. Het is een ontroerend, poëtisch verhaal in bijna 500 gedetailleerde, realistische tekeningen, waarop steeds meer te ontdekken valt. Ons literaire debuut, onze meesterproef!

De hoofdpersoon van Het lied van de vlinder is de zonderlinge en hoogbejaarde Jan. Kort geleden is zijn vrouw verdwenen, spoorloos en zonder enige verklaring. Dan hoort hij plotseling, ergens vanuit de flat waar hij woont, een liedje dat alleen zij tweeën kenden. Eindelijk een spoor! Hij vindt de zanger, vraagt van wie zij het geleerd heeft, zoekt die persoon op en zo verder.

Over een periode van 18 jaar werkten we aan Het lied van de vlinder. Eerst 7 jaar met vele versies van het script, toen 11 jaar met schetsen, testen, fotograferen en tekenen. En nu is het er!

Bestellen € 19,90 ISBN 9789460050558

Boek, Fictie, NIEUW, Strip

Go top