close
Close

Het vergeten evangelie

Briljant! Eindelijk een boek dat duidelijk maakt waarom wij verlossing nodig hebben en in welke zin Jezus Christus onze verlosser is. Sonneveld herhaalt geen oude formules, maar zoekt naar een waarachtige orthodoxie, dat wil zeggen een visie die recht doet zowel aan de gebrokenheid van de wereld als aan Gods getrouwe goedheid.” (prof. Erik Borgman, Tilburg University)

“In dit boek is Reinier Sonneveld op zijn best: creatief, kritisch, herkenbaar, persoonlijk en gedreven door het evangelie. Hij biedt geen ‘old school’ theologie, maar volgt de koers van ‘geloven is alles laten bevragen’: gedurfd, maar zeer nodig anno nu.” (prof. Henk Bakker, Vrije Universiteit Amsterdam)

“Het vergeten evangelie is een gedurfde poging om nieuw te verwoorden hoe de marteldood van een Joodse rabbi de wereldgeschiedenis verandert. Wat is véél in dit boek me uit het hart gegrepen!” (Ronald Westerbeek, New Wine)

Adembenemend vind ik de wijze waarop Reinier Sonneveld ons de Christus doet hervinden in de zogenoemde Christus Victor-benadering. Voor mij het hoogtepunt van zijn boek: de kruisiging wordt de kroning. Deze voor velen nieuwe kijk op de laatste 18 uur van Jezus verandert inderdaad alles. Het vergeten evangelie is een boek met impact, dat als je het uit hebt, vanzelf nog een keer gaat lezen.” (Wilkin van de Kamp, Vrij Zijn)

“Reinier Sonneveld geeft een diepe en verfrissende doordenking van de cruciale vraag hoe Jezus het kwaad in deze wereld overwint. Hij laat aspecten van het evangelie zien die veel christenen vandaag de dag niet meer kennen, maar die oude papieren hebben. Hij verwoordt het bovendien prikkelend, uitdagend, helder en eigentijds.” (Gert-Jan Roest, Theologische Universiteit Kampen)

“Met behulp van actuele en oude verhalen wijst Reinier Sonneveld als een profeet op de realiteit van het kwaad, maar niet zonder de overwinning kleurvol en systematisch van de daken te schreeuwen. Als je midden in het leven wilt staan, helpt dit boek je verder!” (Almatine Leene, Universiteit van Stellenbosch, VIAA Zwolle)

“Het vergeten evangelie gaat over een zeer essentieel onderwerp en is geweldig boeiend geschreven. Reinier Sonneveld zoekt uit, nodigt uit en daagt uit, op een innemende manier.”
(Hans Alblas, New Wine, Vineyard)

“De laatste tijd verdiep ik mijzelf ook in de theologie van ‘Christus Victor’, mede aangespoord door Tom Wright. Er is moeilijk eenduidige grip op te krijgen, wat Sonneveld beaamt, en in alle eerlijkheid: de samenvatting die hij ervan geeft is de beste die ik tot nu toe heb gelezen.” (Andries Knevel, Evangelische Omroep)

Het vergeten evangelie € 19,95 Hier bestellen ISBN 9789463690034

Boek, NIEUW

Go top