close
Close

Reli detox | Genezen van religieuze manipulatie

In religieuze kringen kan worden gemanipuleerd: leiders (van welke religie dan ook) spelen machtspelletjes, er heersen nare taboes, mensen worden de put in gepraat en beschadigd.

In mijn nieuwste boek Reli detox: Genezen van religieuze manipulatie onderzoek ik hoe dat komt, hoe religieuze gemeenschappen hun structuren gezonder kunnen krijgen en hoe je als slachtoffer kunt genezen. Dit doe ik op een religieus neutrale manier, dus het is ook toegankelijk voor wie afscheid heeft genomen van zijn of haar religieuze geschiedenis.

Een belangrijk begrip in Reli detox is de ‘expertval‘, een nieuwe term om te duiden hoe deskundigheid (en dus ook religieuze expertise) kan ontsporen. Ook ontwikkel ik in het boek een het STRIK-model, waarin de eigenschappen van manipulatie en de onderlinge samenhang duidelijk wordt.

Onder de zoekterm Reli detox kun je diverse berichten op deze site vinden waarin meer over het boek duidelijk wordt, inclusief diverse zelftesten.

Het boek kun je bijvoorbeeld bij de uitgever of Bol bestellen, maar de plaatselijke boekhandel is natuurlijk het tofste.

 

Boek, NIEUW

Go top